NBFC 2022 Publication

15 Attention au danger! Don’t Reach for Danger! If a pot caught on fire in your kitchen, would you know what to do? Your fire department wants you to put a lid on cooking fires. Keep a proper fitting lid nearby and slide it over the burning pan, then turn off the burner. When you cook, always wear tight fitting sleeves and never reach over a hot burner. A dangling sleeve passing over a burner can suddenly catch fire. If this happens, knowing what to do is a matter of life and death. Don’t panic and run. Drop to the floor and roll over and over to smother the flames. Si une casserole prenait feu sur la cuisinière, sauriez-vous comment agir? Votre service d’incendie vous conseille de mettre le couvercle sur une casserole en flamme. Tenez le couvercle à proximité et glissez-le sur la casserole puis fermez le brûleur. Lorsque vous cuisinez, portez toujours des manches ajustées. N’étendez pas le bras au-dessus d’un brûleur chaud. Une manche pendante au-dessus d’un brûleur chaud peut prendre feu soudainement. Savoir quoi faire dans un tel cas est une question de vie ou de mort. Ne paniquez pas et ne courez pas. Laissez-vous glisser sur le plancher et roulez-vous par terre pour étouffer les flammes.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTM0NTk1OA==